Planmaat op excursie: Milaannovember 2017

Iets later dan gepland, maar nog altijd ter ere van het twaalf en half jarig jubileum van Planmaat hebben we design- en modestad Milaan bezocht. Milaan herbergt uiteraard veel historische architectuur en stedenbouw. Maar tijdens onze rondleidingen te voet en te fiets zijn wij er achter gekomen dat de stad het afgelopen decennium een periode van stedelijke wedergeboorte heeft meegemaakt.


Het gebied Porta Nuova is daarvan misschien wel het meest sprekende voorbeeld met zijn iconische skyline en bijzondere gebouwen als de twee torens die het Verticale Bos worden genoemd.

Omdat je van rondleidingen reuze trek krijgt hebben wij natuurlijk ook uitgebreid de culinaire hoogstandjes die Milaan te bieden heeft uitgeprobeerd. Daarnaast hebben we een escape room bezocht waarbij we in groepen met elkaar gebatteld hebben. Al met al een zeer gezellige en geslaagde excursie en zeker een aanrader om eens te bezoeken!


Marco Vogelzang afgestudeerdnovember 2017

Vrijdag 10 november was het dan zo ver: Marco mocht na hard werken eindelijk zijn afstudeerpresentatie houden. Met als onderwerp 'Business case optimisation for the development of energy neutral residential neighbourhoods' heeft Marco een bijzonder belangrijk onderzoek gedaan naar de financi√ęle haalbaarheid van energie neutrale woningen in een project vanuit het oogpunt van een ontwikkelaar. De unieke toepassing van lineair programmeren in zijn onderzoek heeft Marco een eervolle vermelding opgeleverd. Om niet direct de conclusies te verklappen: u kunt de thesis en de presentatie hier downloaden.

Marco was afgelopen maanden voor Planmaat werkzaam en heeft samen met Patrick Nan gewerkt aan het project Meervoudige Waardecreatie in Haarlem. In dit project hebben we de kennis van Marco op het gebied van energie en duurzaamheid goed kunnen benutten. Aan de andere kant hebben we bij Planmaat met onze kennis en ervaring met het toepassen van lineair programmeren in financi√ęle beslismodellen Marco goed van ruggespraak kunnen voorzien tijdens zijn afstuderen. Nu gaat hij eerst van een welverdiende vakantie genieten. Na zijn vakantie gaat Marco aan de slag bij VORM.


TU studenten bouwmanagement leren van Planmaatseptember 2017

Wat een energie geeft dat! Een groep masterstudenten van de TU Delft die op de faculteit Bouwkunde onder begeleiding van Ruud Binnekamp het vak Quantitative Research Methods volgt, kwam op ons kantoor langs voor een college over planoptimalisatie van Patrick Nan. Ondanks het vroege tijdstip en het druilerige weer zat de presentatieruimte afgeladen vol.

Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden werd de studenten uitgelegd hoe lineair programmeren ingezet kon worden om oplossingsruimte te vinden in vastgelopen ruimtelijke ontwikkelingen. Een aantal van deze studenten gaan we vaker zien: wij gaan samen met hen een case aanpakken om duurzaamheidsmaatregelen te optimaliseren bij renovatie en herbouw van sociaal vastgoed.


Ronald 10 jaar bij Planmaatoktober 2014

Al 10 jaar is Ronald een steunpilaar in ons team. Reden voor een geweldige fuif! In al die jaren is Ronald een alleskunner gebleken van programmeur tot onderhandelaar en van planeconomisch expert tot teamcoördinator. Momenteel werkt hij met veel plezier vooral ad interim als coördinator team RO bij de gemeente Hardinxveld en is hij financieel adviseur bij GEM De Blauwe Zoom.

Nog maar een paar maanden en dan verwacht Ronald zijn tweede kind. Alweer een dochter! Dan is hij gezegend met drie vrouwen thuis. Als het hem dan een beetje teveel wordt, kan hij altijd op zijn werk weer even de zinnen verzetten.


Evianne Moret aan de slag bij PlanmaatSeptember 2014

Op 1 september is Evianne Moret ons team komen versterken. In de gemeente Nieuwkoop leerden wij Evianne kennen als een groot talent op het gebied van planeconomie en grondbeleid. Ze bleek de ambitie te hebben om door te groeien in het vakgebied en wij waren op zoek naar nieuwe mensen. Een match was dan ook snel gemaakt. Evianne is een slimme, veelzijdige en sportieve dame met het hart op de juiste plaats. Naast al haar hobby’s ziet ze ook nog tijd om zich in te zetten voor een school in Lucknow, India die kansarme kinderen en vrouwen kansen biedt op een betere toekomst door kwalitatief goed onderwijs.


Planmaat bezoekt Liverpoolmaart 2014

Met het voltallig personeel plus aanhang hebben we alvast ons 10-jarig bestaan gevierd in het dynamische en swingende Liverpool! Naast een stad met een rijke (niet altijd even mooie) historie als havenstad is Liverpool de geboortestad van de Beatles. Ook kent Liverpool een aantal (stedenbouwkundig interessante) probleemwijken die in schril contrast staan met het bruisende centrum. Dit maakt Liverpool tot een stad met vele gezichten. Mocht je zelf een bezoek aan deze Engelse stad overwegen: maak een fietstour door de stad!


Herman Groeneveld 5 jaar bij Planmaat!november 2012

Onze creatieve techneut Herman Groeneveld werkt al 5 jaar bij Planmaat! Reden voor een feestje! Dankzij hem zijn onze adviezen altijd visueel ondersteund en kunnen wij gebruik maken van goede rekenmodellen en programmatuur! Ook heeft hij de website gemaakt en ondersteunt hij inhoudelijk bij de plannen.
Herman en zijn vriendin hebben onlangs een prachtige zoon gekregen. Wij genieten nu dagelijks van de verhalen over zijn belevenissen als vader van baby Mika.


Planmaat timmert 7 jaar aan de wegapril 2011

Per 1 april bestaat Planmaat alweer zeven jaar! De afgelopen zeven jaar hebben we met heel veel plezier gewerkt aan zeer uiteenlopende opdrachten. Om dit te vieren hebben we een kleurrijke brochure gemaakt . Hierin staat te lezen wie wij zijn en worden enkele projecten beschreven waaraan Planmaat de afgelopen jaren heeft meegewerkt. Op naar de volgende zeven jaar!

(Download brochure)


100% score op kennis en ervaring! augustus 2010

Bij de Europese aanbestedingsprocedure van de gemeente Almere voor de functies planeconoom en strategisch planeconoom heeft Planmaat tweemaal een 100% score gehaald! Deze scores zijn behaald doordat wij voor alle gevraagde onderdelen onze kennis en ervaring konden aantonen aan de hand van referentieprojecten. We zijn daarom voor beide functies opgenomen in de top 10 van bureaus die de komende jaren via minitenders mogen meedingen naar uit te besteden werkzaamheden op dit gebied.


Risico analysesfebruari 2010

Planmaat heeft DRAS en Adecs IT opdracht gegeven een risico-analyse programma te ontwikkelen. Met het programma kunnen complexe risico-analyses nog beter in onze modellen geïntegreerd worden. Het programma maakt onder meer gebruik van de Monte Carlo simulatietechniek.


Onze huisstijljanuari 2010

Inmiddels bestaan we ruim vijf jaar en hebben we onze huisstijl een nieuw jasje gegeven. Samen met CommSa, een bureau voor marketingcommunicatie en vormgeving uit Pijnacker, zijn we aan de slag gegaan. Niet alleen wat betreft ons logo maar voor alle uitingen die we zowel intern als naar buiten toe gebruiken. Wellicht heeft u al iets van onze nieuwe huisstijl voorbij zien komen. Ook onze website is vernieuwd. Wij nodigen u dan ook van harte uit op uw gemak eens rond te kijken.


Planopolydecember 2009

Onlangs heeft Planmaat zijn eigen spel gekregen: Planopoly. Het hele spel is zodanig op maat gemaakt dat de eigen medewerkers hierin een hoofdrol spelen. Gebaseerd op het eeuwenoude monopoly vergaren de spelers al dan niet een fortuin door het aankopen van projecten of producten en het investeren in onroerend goed. Geld speelt geen rol, zeker niet als je er zelf op afgebeeld staat.