Grote herstructurering Afrikaanderwijk Rotterdam-Zuid van startjuli 2018

De gemeente Rotterdam en woningbouwcorporatie Vestia hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe invulling van de Tweebosbuurt. De plannen zijn tot stand gekomen in een dynamisch proces van rekenen en tekenen waarvoor gemeente en Vestia de bureaus Planmaat en Palmbout Urban Landscapes heeft ingeschakeld. Inmiddels worden bewoners en belanghebbenden via verschillende kanalen ge√Įnformeerd over de grootschalige herstructurering. Zie bijvoorbeeld de publicatie in het AD en het Vastgoedjournaal.


1e Paal - Landgoed Drenkelingmei 2018

57 woningen woningen fase 1A in verkoop - Landgoed Drenkeling Rockanje

20 Maart onthulde wethouder Bert van der Meij een bouwbord in Landgoed Drenkeling. Dit betekent dat het bouwrijp maken van fase 1 in Landgoed Drenkeling inmiddels in volle gang is. De contouren van de nieuwe woonwijk in Rockanje worden steeds meer zichtbaar. In mei wordt gestart met de bouw van de rijwoningen en de twee onder eenkapwoningen, ongeveer een jaar na de start van de bouw zullen de woningen worden opgeleverd. Dat Rockanje bij vele belangstellenden gewild is als fijne plek om te wonen, was goed te merken aan de voortvarende verkoop. Alle twee onder eenkapwoningen en rijwoningen zijn inmiddels verkocht of onder optie. Ook voor de vrije kavels was veel animo tijdens de verloting. Er is in De Erven nog een aantal vrije kavels beschikbaar.


Paleis Soestdijk verkochtjuni 2017

Gaat Johan Vlemmix een bod doen? Of wordt het een Russische oliemagnaat? Veel opties voor de toekomst van Paleis Soestdijk gingen grappend over de keukentafel toen Planmaat in 2014 werd gevraagd om diverse toekomstscenario’s voor het Landgoed Soestdijk door te rekenen.

Nu is het paleis waar onze vorige koningin grotendeels haar jeugd doorbracht dan toch verkocht: het consortium Made Bij Holland heeft het hoogste bod gedaan en koopt het paleis met bijbehorend landgoed voor 1,7 miljoen euro. Het paleis gaat ruimte bieden voor tentoonstellingen zodat het bedrijfsleven en kennisorganisaties hun innovaties kunnen presenteren en in het park kunnen laten beleven.


Eerste woningen Braassemerland in de verkoopoktober 2012

De verkoop van de eerste woningen van project Braassemerland is gestart. Het gaat om het project Veilingvaart waar de gemeente Kaag en Braassem de brede school Kaskade heeft gerealiseerd en waar op de plaats van de voormalige Mariaschool appartementen zullen komen. Nu gaat Vink + Veenman twaalf eengezinswoningen, acht maisonnettes en acht atelierwoningen met dakterras realiseren, gesitueerd aan het water.
Planmaat doet de financiële planbegeleiding voor het project Braassemerland en heeft ook de grondverkoop voor deze woningen begeleid. Klik hier voor meer informatie over de verkoop van de woningen.


Nieuwkoop Zuidhoek: eerste kavels in de verkoopseptember 2012

Aan de rand van de Nieuwkoopse Plassen wordt de woonlocatie Zuidhoek ontwikkeld. Momenteel zijn de eerste vrije kavels te koop.

Planmaat heeft in aanloop van dit project samen met landschapsarchitecten van HOSPER BV gewerkt aan drie financieel haalbare inrichtingsvarianten. In een later stadium is Planmaat door de gemeente gevraagd een bestaande risico-analyse voor dit plan te actualiseren.

Meer informatie over de verkoop van kavels vindt u op www.zuidhoek-nieuwkoop.nl.