Planmaat op excursie: Milaannovember 2017

Iets later dan gepland, maar nog altijd ter ere van het twaalf en half jarig jubileum van Planmaat hebben we design- en modestad Milaan bezocht. Milaan herbergt uiteraard veel historische architectuur en stedenbouw. Maar tijdens onze rondleidingen te voet en te fiets zijn wij er achter gekomen dat de stad het afgelopen decennium een periode van stedelijke wedergeboorte heeft meegemaakt.


Het gebied Porta Nuova is daarvan misschien wel het meest sprekende voorbeeld met zijn iconische skyline en bijzondere gebouwen als de twee torens die het Verticale Bos worden genoemd.

Omdat je van rondleidingen reuze trek krijgt hebben wij natuurlijk ook uitgebreid de culinaire hoogstandjes die Milaan te bieden heeft uitgeprobeerd. Daarnaast hebben we een escape room bezocht waarbij we in groepen met elkaar gebatteld hebben. Al met al een zeer gezellige en geslaagde excursie en zeker een aanrader om eens te bezoeken!


Marco Vogelzang afgestudeerdnovember 2017

Vrijdag 10 november was het dan zo ver: Marco mocht na hard werken eindelijk zijn afstudeerpresentatie houden. Met als onderwerp 'Business case optimisation for the development of energy neutral residential neighbourhoods' heeft Marco een bijzonder belangrijk onderzoek gedaan naar de financiƫle haalbaarheid van energie neutrale woningen in een project vanuit het oogpunt van een ontwikkelaar. De unieke toepassing van lineair programmeren in zijn onderzoek heeft Marco een eervolle vermelding opgeleverd. Om niet direct de conclusies te verklappen: u kunt de thesis en de presentatie hier downloaden.

Marco was afgelopen maanden voor Planmaat werkzaam en heeft samen met Patrick Nan gewerkt aan het project Meervoudige Waardecreatie in Haarlem. In dit project hebben we de kennis van Marco op het gebied van energie en duurzaamheid goed kunnen benutten. Aan de andere kant hebben we bij Planmaat met onze kennis en ervaring met het toepassen van lineair programmeren in financiƫle beslismodellen Marco goed van ruggespraak kunnen voorzien tijdens zijn afstuderen. Nu gaat hij eerst van een welverdiende vakantie genieten. Na zijn vakantie gaat Marco aan de slag bij VORM.


TU studenten bouwmanagement leren van Planmaatseptember 2017

Wat een energie geeft dat! Een groep masterstudenten van de TU Delft die op de faculteit Bouwkunde onder begeleiding van Ruud Binnekamp het vak Quantitative Research Methods volgt, kwam op ons kantoor langs voor een college over planoptimalisatie van Patrick Nan. Ondanks het vroege tijdstip en het druilerige weer zat de presentatieruimte afgeladen vol.

Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden werd de studenten uitgelegd hoe lineair programmeren ingezet kon worden om oplossingsruimte te vinden in vastgelopen ruimtelijke ontwikkelingen. Een aantal van deze studenten gaan we vaker zien: wij gaan samen met hen een case aanpakken om duurzaamheidsmaatregelen te optimaliseren bij renovatie en herbouw van sociaal vastgoed.


Meer nieuws