Haalbaarheidsstudie Emmen - Creatief Mensenpark

Haalbaarheidsstudie Emmen - Creatief Mensenpark

Door het verhuizen van Dierenpark Emmen naar een nieuwe locatie is in het centrum van Emmen een groot, groen gebied vrijgekomen. Gemeente Emmen ziet graag dat de voormalige dierentuin zich organisch ontwikkelt tot een park waar mensen samenkomen en initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie centraal staan: het Creatief Mensenpark Emmen.

LAP Landscape & Urban Design heeft met zijn visie op de  toekomst van het voormalig Dierenpark de opdracht gewonnen om een Kwaliteitsboek te mogen opstellen. Hierin wordt omschreven welke uitstraling het gebied moet krijgen als het gaat om architectuur en inrichting. Planmaat is erbij gevraagd om de financiële kant te belichten.

De uitdaging van dit project voor Planmaat was het faciliteren van het organische ontwikkelingskarakter. Om dit dynamische proces te ondersteunen heeft Planmaat een flexibel rekeninstrument gemaakt. Door het gebied op te delen in zones en ingrepen te abstraheren naar schaalbare componenten is een model ontstaan waarbij de gemeente in de toekomst op een snelle manier initiatieven kan doorrekenen.

Looptijd: 2017 - 2017
Opdrachtgever(s): LAP Landscape & Urban Design

Heeft u vragen over dit project?

Stel ze gerust aan Patrick Nan .

Bron afbeelding: LAP Landscape & Urban Design

Haalbaarheidsstudie Emmen - Creatief Mensenpark