Planoptimalisatie Spoorzone - Delft

Planoptimalisatie Spoorzone - Delft

In 2009 is begonnen met het ondergronds brengen van de treinsporen in Delft. Na de realisatie van de spoortunnel komt er een gebied boven en direct naast de tunnel vrij voor herontwikkeling. Dit gebied heeft de naam "Spoorzone Delft" gekregen. De gemeente Delft, in de vorm van Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone (OBS), en Ontwikkelingscombinatie Spoorzone Delft (OCSD) gaan dit gebied gezamenlijk ontwikkelen.

Planmaat is door de partijen gevraagd om een beslismodel te maken waarmee de financiële, programmatische en ruimtelijke mogelijkheden van het plangebied onderzocht zijn. Het beslismodel is in meerdere interactieve sessies gebruikt om samen met de partijen planoptimalisaties en alternatieven door te rekenen.

Het beslismodel is gebaseerd op wiskundige optimalisatie technieken. Dit maakt het mogelijk om met het beslismodel de "optimale" oplossing te berekenen op basis van de eisen, wensen en voorkeuren van de partijen. De partijen doen hierbij uitspraken over de extreme waarden (minima en maxima) voor een groot aantal variabelen en het model berekent de optimale oplossing binnen deze oplossingsruimte.

In het beslismodel zijn ruimtelijke, programmatische en financiële variabelen opgenomen. Dit maakt het mogelijk om tot een integrale afweging te komen, waarin de invloed van de verschillende keuzes binnen de besluitvorming inzichtelijk gemaakt kunnen worden.

Looptijd: 2010 - 2011
Opdrachtgever(s): Ontwikkelcombinatie Spoorzone Delft

Heeft u vragen over dit project?

Stel ze gerust aan Patrick Nan .

Planoptimalisatie Spoorzone - Delft