Rekenen en Tekenen Haarlemmermeer - PARK21

Rekenen en Tekenen Haarlemmermeer - PARK21

Het is gebleken dan bewoners van de Randstad een groot tekort ervaren aan recreatiemogelijkheden dicht bij huis. Grote parken moeten in de toekomst in de behoefte aan recreatiegroen voorzien. Gemeente Haarlemmermeer wil hiervoor ongeveer duizend hectare akkerland tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep ontwikkelen tot een nieuw soort park met regionale, landelijke en internationale betekenis.

In het park zou ruimte moeten komen voor het authentieke landschap, stadslandbouw, sport, traditionele parkfuncties en leisure. Drager van het park is een opgehoogde groenstructuur die door het hele gebied meandert. Hiertussen liggen de traditionele polder die wordt aangevuld met recreatieve mogelijkheden, een recreatieplas en diverse Leisure knopen als grote publiekstrekkers.

Planmaat heeft de planeconoom van de gemeente Haarlemmermeer ondersteund bij het opstellen van de kostenraming en de dekking. Na een doorrekening van het ontwerp is deze met reken- en tekensessies geoptimaliseerd. Toen bleek dat het gehele ontwerp toch niet haalbaar gemaakt kon worden, is door Planmaat een interactief Excel-model ontwikkeld. In dit model konden onderdelen van het ontwerp aan- of uitgezet worden. Daarnaast kon elk gebied verschillende functies toegewezen krijgen. In de laatste fase van de samenwerking heeft Planmaat meegewerkt aan het schrijven van een afsluitend document dat aan de gemeenteraad is gepresenteerd.

Looptijd: 2009 - heden
Opdrachtgever(s): Gemeente Haarlemmermeer

Heeft u vragen over dit project?

Stel ze gerust aan Ellen Mettes .

Rekenen en Tekenen Haarlemmermeer - PARK21