Grote herstructurering Afrikaanderwijk Rotterdam-Zuid van startjuli 2018

De gemeente Rotterdam en woningbouwcorporatie Vestia hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe invulling van de Tweebosbuurt. De plannen zijn tot stand gekomen in een dynamisch proces van rekenen en tekenen waarvoor gemeente en Vestia de bureaus Planmaat en Palmbout Urban Landscapes heeft ingeschakeld. Inmiddels worden bewoners en belanghebbenden via verschillende kanalen ge√Įnformeerd over de grootschalige herstructurering. Zie bijvoorbeeld de publicatie in het AD en het Vastgoedjournaal.


1e Paal - Landgoed Drenkelingmei 2018

57 woningen woningen fase 1A in verkoop - Landgoed Drenkeling Rockanje

20 Maart onthulde wethouder Bert van der Meij een bouwbord in Landgoed Drenkeling. Dit betekent dat het bouwrijp maken van fase 1 in Landgoed Drenkeling inmiddels in volle gang is. De contouren van de nieuwe woonwijk in Rockanje worden steeds meer zichtbaar. In mei wordt gestart met de bouw van de rijwoningen en de twee onder eenkapwoningen, ongeveer een jaar na de start van de bouw zullen de woningen worden opgeleverd. Dat Rockanje bij vele belangstellenden gewild is als fijne plek om te wonen, was goed te merken aan de voortvarende verkoop. Alle twee onder eenkapwoningen en rijwoningen zijn inmiddels verkocht of onder optie. Ook voor de vrije kavels was veel animo tijdens de verloting. Er is in De Erven nog een aantal vrije kavels beschikbaar.


Paleis Soestdijk verkochtjuni 2017

Gaat Johan Vlemmix een bod doen? Of wordt het een Russische oliemagnaat? Veel opties voor de toekomst van Paleis Soestdijk gingen grappend over de keukentafel toen Planmaat in 2014 werd gevraagd om diverse toekomstscenario’s voor het Landgoed Soestdijk door te rekenen.

Nu is het paleis waar onze vorige koningin grotendeels haar jeugd doorbracht dan toch verkocht: het consortium Made Bij Holland heeft het hoogste bod gedaan en koopt het paleis met bijbehorend landgoed voor 1,7 miljoen euro. Het paleis gaat ruimte bieden voor tentoonstellingen zodat het bedrijfsleven en kennisorganisaties hun innovaties kunnen presenteren en in het park kunnen laten beleven.


Meer nieuws